Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva in podeželja v občini Sevnica za leto 2022

 

Občina Sevnica razpisuje nepovratna finančna sredstva za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva in podeželja za leto 2022, ki se dodeljujejo po pravilih o dodeljevanju državnih pomoči v kmetijstvu, skladno z Uredbo komisije (EU) št. 702/2014 in Uredbo komisije (EU) št. 1407/2013. Shema za dodelitev pomoči v programskem obdobju 2015-2020 je podaljšana za skupinske izjeme do konca leta 2022 in za de minimis do konca leta 2023.

 

Sofinancirajo se naslednji ukrepi:

SKUPINSKE IZJEME ZA KMETIJSTVO
- Pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo
- Pomoč za zaokrožitev (komasacija) kmetijskih in gozdnih zemljišč (16. člen)

 

POMOČI DE MINIMIS
- Pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji; (21. člen)
- Pomoč za izobraževanje in usposabljanje na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji ter predelave in trženja; (22. člen)
- Pokrivanje operativnih stroškov cestnega tovornega prometa iz odročnih krajev; (23. člen)

 

OSTALI UKREPI OBČINE
- Podpora delovanju društev s področja kmetijstva, čebelarstva, gozdarstva in razvoja podeželja (podlaga za izvedbo ukrepa je veljavna zakonodaja s področja javnih financ). (25. člen)

 

Upravičeni prijavitelji: NVO, registrirana stanovska in interesna združenja, ki so registrirana oziroma delujejo na področju kmetijstva, čebelarstva, gozdarstva, prehrane in razvoja podeželja na območju občine. 

 

Rok za prijavo: 14.2.2022 do 15:00 ure

 

Stran razpisa: razpis

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice