Naša Facebook stran

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

NVO sektor

Nevladne organizacije so tiste organizacije, ki so ustanovljene kot društvo, zveza društev, zasebni zavod ali ustanova. Ustanovljene so prostovoljno, namen in cilj delovanja je nepridobiten, njihovi programi so široko razpredeni in segajo od športa, kulture, sociale, okolja, zdravja do izobraževanja in zaščite.

 

30. junija 2017 je bilo v Posavju registriranih 1000 nevladnih organizacij, od tega 942 društev, 54 zasebnih zavodov in 4 ustanove, kar pomeni 94,2% društev, 5,4% zasebnih zavodov in 0,4% ustanov.

 

Po posameznih občinah:


- Bistrica ob Sotli: 14 nevladnih organizacij, vse so ustanovljena kot društva,

 

- Brežice: 318 nevladnih organizacij, od tega 306 društev, 9 zasebnih zavodov in 3 ustanove,

 

- Kostanjevica na Krki: 46 nevladnih organizacij, od tega 45 društev in 1 zasebni zavod,

 

- Krško: 363 nevladnih organizacij, od tega 342 društev, 20 zasebnih zavodov in 1 ustanova,

 

- Radeče: 63 nevladnih organizacij, od tega 58 društev in 5 zasebnih zavodov,

 

- Sevnica: 196 nevladnih organizacij, od tega 177 društev in 19 zasebnih zavodov.


V Sloveniji je na ta dan bilo registriranih 27.772 nevladnih organizacij, od tega 24.040 društev, 3.389 zasebnih zavodov in 293 ustanov, kar v odstotkih predstavlja 87% društev, 12% zasebnih zavodov in 1% ustanov.

 

 (vir: AJPES)

 

O nas

Naše poslanstvo je krepitev, zastopanje, povezovanje in sodelovanje nevladnih organizacij ter sodelovanje pri pripravi in izvedbi politik z namenom zastopanja interesov nevladnih organizacij. Prizadevamo si k pomembnejšemu položaju nevladnih organizacij v družbi, dvigu osveščenosti javnosti o pomenu nevladnih organizacij in podpori razvojnim projektom.

 

Naš cilj je postati center znanja in informacij za nevladni sektor v Posavju.

 

Zavod prvenstveno deluje na področju posavske regije, usmeriti pa se želimo v krepitev nevladnih organizacij in krepitev partnerstev ter sodelovanja nevladnih organizacij tudi na nacionalni in mednarodni ravni.

 

Projekt Stičišče nevladnih
organizacij Posavja

V letu 2016 smo pridobili projekt Stičišče nevladnih organizacij Posavja, s katerim želimo zagotavljati širino storitev, ki jih NVO potrebujejo za boljše in bolj trajno delovanje na svojem vsebinskem področju.

Delovanje projekta je usmerjeno v spodbujanje diskusije o potrebah v regiji, krepitev NVO za razvoj novih vsebin in storitev, ki bodo ponudile rešitve na zaznane potrebe v regiji, pridobivanje dodatnih finančnih sredstev ter s tem možnost zaposlovanja, krepitev zagovorništva in pozicioniranje NVO, ki imajo potencial za reševanje identificiranih problemov kot relevantnega partnerja javnemu sektorju pri višanju kvalitete življenja v regiji.

 

Vrednost projekta: 289.999,27 EUR

Trajanje projekta: 1.1.2016-30.9.2019

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Kontaktna oseba: Andreja Pavlin

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Zavod Dobra družba
Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice