Naša Facebook stran

 

 

Turistična zveza občine Sevnica deluje in povezuje aktivna društva na področju turizma v občini. Prizadevajo si za trajnostni razvoj turizma. Pri tem enega večjih projektov predstavljajo spomladanske čistilne akcije, ki jih organizirajo v sodelovanju s komunalo in zaključijo ob svetovnem dnevu zemlje 21. aprila s saditvijo avtohtone drevesne vrste – sevniške voščenke - pri eni od osnovnih šol v občini.

 

Vključujejo se v projekte Turistične zveze Slovenije. V projektu Moja dežela lepa in gostoljubna, tudi z njihovo pomočjo in nasveti, kraji dosegajo lepe rezultate. Z odpiranjem gozdnih oken obeležujejo svetovni dan turizma v septembru, organizirajo delavnice in predavanja za otroke in odrasle, sodelujejo s šolami in ostalimi organizacijami. Vsako leto izdajo brošuro, ki povzame enega od letnih projektov.

 

Podeljujejo priznanja Azaleja za posebna prizadevanja in delovanja na področju turizma ter posebna občinska priznanja v okviru projekta Moja dežela lepa in gostoljubna. Enkrat letno razpišejo natečaj s področja turizma in k razmišljanju o priložnostih spodbudijo osnovnošolce. Splošno si prizadevajo za razvoj in blagostanje vseh soudeleženih v turizmu. Njihov največji uspeh je vsakoletno izvajanje spomladanskih čistilnih akcij, uspešno povezovanje društev in institucij.


Kontaktni podatki:

 

Turistična zveza občine Sevnica
Prešernova ulica 1
8290 Sevnica

 

Kontaktna oseba: Nika Kramžar, predsednica                         

Telefon:  040 849 161
E-mail:

 

Spletna stran društva

 

 

                                              Zasaditev drevesa Voščenke (foto: Tanja Žibert)

 

 

                                       Zasaditev drevesa Voščenke (foto: Tanja Žibert)

 

 

                                  

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice