Naša Facebook stran

 

 

Veste, da so mažoretke nastale konec 18. stoletja v Franciji? Dekleta so takrat hodila kot predvodnice bojne parade in so bile pravzaprav zamenjava za dirigenta, saj so s svojimi palicami usmerjale gibanje orkestra. Na ta način so poskušali zmanjšati stres pred odhodom v vojno.


Sčasoma pa se je to preoblikovalo, začeli so se uporabljati plesni gibi in mažoretni ples se je razvil v obliko, kakršno poznamo danes in je postal planetarno popularen.
Znotraj Mažoretne zveze Slovenije deluje 16 članic, vse po vrsti pa so uspešne in prodorne ter dosegajo odlične rezultate na evropskih prvenstvih.


Krovna organizacija za mažoretno dejavnost si zelo prizadeva, da bi se vse njene članice razvijale enakomerno, veliko dela na prepoznavnosti te dejavnosti in skrbi za kontinuirano izobraževanje na tem področju. Tako razen organizacije tekmovanj, revij in srečanj na državnem in evropskem nivoju, organizirajo tudi licenciranje vaditeljev mažoret še posebej pa razvijajo in krepijo stike s sorodnimi zvezami in organizacijami na vseh ravneh, od občinske do evropske. Njihov velik uspeh je ustanovitev novega mednarodnega pokala ADA (Alpe Donava Adrija) in povezava z Zvezo slovenskih godb. 


Zveza je bila sprejeta v Evropsko zvezo mažoret, kar je le prvi korak v njihovem razvoju, saj želijo postati osrednja in ena najbolj kvalitetnih Mažoretnih zvez v Evropi ter vodilna na področju sodelovanja in tekmovanja mažoretnih skupin s pihalnimi orkestri v regiji.

 

 

Kontaktni podatki:

 

Mažoretna zveza Slovenije

Krovna organizacija za mažoretno dejavnost
Šolska pot 7
1433 Radeče

 

Kontaktna oseba: Aleš Breznikar
Telefon: 040 895 205 Gašper Drolc (v.d. generalni sekretar)

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran zveze

 

Facebook stran zveze

 

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice