Naša Facebook stran

  

 

Društvo upokojencev Brežice je nastalo med prvimi v Sloveniji in deluje že 70 let. Je najštevilčnejše v občini, saj šteje 1365 članov.


Konec delovne dobe in odhod v pokoj je velika življenjska sprememba, kar pa ne pomeni, da ljudje ne moremo nadaljevati z aktivnim in izpolnjenim življenjem.
Namen društva je uresničevanje pravic, pridobljenih s statusom in splošnih interesov upokojencev ter omogočanje aktivnega, kvalitetnega, povezovalnega življenja v novem obdobju.


Člani društva upokojencev Brežice izvajajo izredno veliko in raznolike aktivnosti po zelo različnih področjih. Tako recimo v sklopu sekcije Socialno ekonomska in zdravstvena dejavnost izvajajo projekt »Starejši za starejše – za višjo kakovost življenja doma«, gre za zelo znan in odmeven projekt, kjer prostovoljci, člani obiskujejo starejše in nemočne člane na domu. Organizirajo veliko predavanj socialne in zdravstvene tematike, poudarjajo in negujejo medgeneracijsko povezovanje, se zavedajo vseh prednosti vseživljenjskega učenja, njihovi člani pa so aktivni tudi v literarni, umetniški in folklorni sekciji. Društvo je vključeno tudi v program rekreacije za starejše, udeležujejo pa se tudi pohodov. 

 

Društvo je prepoznavno v ožjem in širšem okolju, kar dokazuje tudi pohvala, ki so jo prejeli s strani ZDUS. Ta je v letu 2017 pohvale izrekel 13 DU Slovenije, ki sodijo med najbolj organizirana in aktivna DU v Sloveniji. 


Ja, pred vami je slika zelo aktivnih in zvedavih občanov, ki jih ni strah novega in predvsem znajo poskrbeti zase in svoje sočlane. Društvo si je pridobilo tudi status humanitarne organizacije.


Kontaktni podatki:

 

Društvo upokojencev Brežice
Trg Jožeta Toporišiča 2
8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Jožica Sušin
Telefon: 07 496 33 94
             041 650 297

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Facebook stran društva

 

 

 

                                                                          Folklorna skupina 

 

                                                                          Gledališka skupina

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice