Naša Facebook stran

 

 

Društvo Ozara Slovenija nacionalno združenje za kakovost življenja je neprofitna in humanitarna organizacija, ki deluje na področju socialnega in zdravstvenega varstva.

Njihova ciljna skupina so ljudje z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, posamezniki v duševni stiski ter njihovi svojci.


Cilji društva so ozaveščanje, promocija in zaščita mentalnega zdravja v skupnosti in zagovorništvo oseb, ki so obolele. Med njihove najpomembnejše cilje sodi tudi razvoj programov, ki omogočajo čim večje socialno vključevanje, čim bolj samostojno in dostojno življenje njihovih uporabnikov v širši skupnosti. Tako se ukvarjajo tudi z zaščito pravic svojih uporabnikov ter prevencijo institucionalizacije.

 

Enota Brežice izvaja programa Dnevni center in Pisarna za informiranje in svetovanje.
Dnevni center ponuja strokovno svetovanje in različne oblike strokovnega dela, ki razvijajo in krepijo individualnost vključenih oseb, razrešujejo njihove osebne stiske ter jim pomagajo pri vključevanju v aktivno življenje. Ta program služi tudi različnim oblikam preživljanja prostega časa, družabnemu življenju, saj prav sproščeno okolje najbolj prispeva k rehabilitaciji in premagovanju kriz.

Pisarna za informiranje in svetovanje izvaja storitve in druge organizirane oblike pomoči, ki so pomembne za dvig kvalitete življenja, krepitev in ohranjanje duševnega zdravja uporabnikov, širitev socialne mreže, razvijanje samostojnosti uporabnikov in krepitev moči.

Na enoti v Brežicah izvajajo tudi podprograme kot so klub svojcev, klub prostovoljcev, skupina za samopomoč, prostočasne aktivnosti, preventivne, izobraževalne delavnice in druge.

 

Društvo deluje na področju socialnega in zdravstveno varstveno - duševnega zdravja ter prostovoljstva.


Kontaktni podatki:

 

Ozara Slovenija – enota Brežice
Černelčeva cesta 7
8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Ana Ferk
Telefon: 07 49 94 160

             070 550 707
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

 

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice