Naša Facebook stran

 


Jamarski klub Brežice je društvo, ki so ga leta 2008 ustanovili lokalni jamarski entuziasti z namenom, da intenzivneje raziščejo kraški svet v okolici in lepote podzemlja približajo ljudem.


Osnovna dejavnost kluba je raziskovanje jam na območju Posavja, Gorjancev, Posavskega hribovja. Člani društva svoje znanje širijo tudi na območje celotnega Krasa in Balkana.


Med večje uspehe kluba prištevajo mednarodno jamarsko odpravo Zverinjačke rupe 2010, kjer so raziskovali visokogorski kras Lovćena v Črni gori. Raziskovali so tudi brezna na Velebitu in sodelovali v odpravi v najglobljo hrvaško brezno Lukina jama.


Društvo z izkušenimi člani ni omejeno samo na jamarsko dejavnost, ampak aktivno sodeluje v sistemu civilne zaščite občine Brežice, v okviru Jamarske reševalne službe, Jamarke zveze Slovenije, v organizaciji čistilnih akcij, v izobraževalnih aktivnostih v Posavju, meddruštvenih in mednarodnih jamarskih odpravah, promociji jamarstva v lokalnem okolju, promociji Posavja v Sloveniji in na mednarodnem nivoju.


V prihodnosti se želi društvo okrepiti z novimi člani, idejami in znanjem ter nadaljevati z uspešnimi raziskavami jam in brezen tako v domačem Posavju kot tudi širše.

 

Društvo deluje na področju raziskovanja, varstva okolja, prostovoljstva, izobraževanja in usposabljanja.


Kontaktni podatki:

 

Jamarski klub Brežice
Dobeno 7
8250 Brežice


Kontaktna oseba: Aleš Orešar
Telefon: 041 310 683
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


Facebook stran društva

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice