Naša Facebook stran

 

 

Začetki delovanja Mažoretnega kluba Baton Krško segajo v leto 2009. Društvo združuje 24 mažoretk, v treh starostnih kategorijah. Poleg tekmovanj se društvo redno udeležuje različnih športnih in kulturnih dogodkov, na katerih s ponosom zastopajo občino Krško in Republiko Slovenijo. Sodeluje z drugimi organizacijami pri promociji različnih podjetij.

 

Mažoretni klub Baton vas nauči vrteti palico in korakati v ritmu. Ponujajo veliko discipline, odgovornosti, plesnih korakov, lepe drže, rekreacije, druženja in zabave. Mažoretke so mlada, vesela dekleta, ki z mažoretno palico zaplešejo in popestrijo športno in kulturno dogajanje. Uniforma, ki jo mažoretka nosi je za klasične mažoretne skupine strogo predpisana. K uniformi spadajo še mažoretna palica, škornji, klobuk. Glavni rekvizit pri mažoretnem plesu je mažoretna palica. Dodatni rekviziti so lahko zastavice, pom pomi, dežniki, klobuki, trakovi.

 

Mažoretke se učijo korakanja, baletnih tehnik, gimnastike in plesa z različno glasbo z izvajanjem različnih zahtevnih elementov s palico in drugim rekviziti. V twirling disciplini mažoretke plešejo v kostumih in dresih in v primernih copatah. V mažoretni disciplini pa plešejo v uniformah. Treningi potekajo v različnih skupinah, ki so razvrščene po starosti. Skupine so Cici, Kadet, Junior, Senior, odrasli in skupina Dr. Mihajla Rostoharja.

 

Kontaktni podatki:


Mažoretni klub Baton
Cesta krških žrtev 131
8270 Krško

 

Kontaktna oseba: Dobršek Darja
Telefon: 040 719 123
             040 750 345
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice