Naša Facebook stran

 

 

Pred 21. leti je skupina mladih ljudi kot odziv na pomanjkanje kulturnega dogajanja za mlade in splošno neobčutljivost za stisko drugih, ustanovila Društvo zaveznikov mehkega pristanka.

 

Izvajajo projekte na področju mladinske kulture, sodobne umetnosti, neformalnega izobraževanja, ekologije, sociale in humanitarne dejavnosti. Z njihovo video produkcijo sodijo med pionirje demokratizacije filma kot medija in umetniškega sredstva v Sloveniji s čimer so pripomogli k uveljavljanju neodvisnega filma.

 

Društvo je podporna in svetovalna organizacija, ki sodeluje s sorodnimi predvsem mladinsko kulturnimi organizacijami v Sloveniji in s sosednimi državami. V Klubu DZMP imajo prostor za mlade bende kjer lahko vadijo, imajo multimedijski in video studio, večnamensko fototemnico, galerijo, prostor za sestanke in projekcije.

 

Društvo izvaja neformalna izobraževanja za prostovoljce, projekt Vesela hiša in projekt delo z Romi. Luksuz produkcija, ki deluje v okviru društva vsako leto prireja festival poceni filma, izvaja izobraževanja na področju filma in videa, izvaja projekt Mladinska televizija, seminarje Gverila produkcija, Media without borders, Youth Television goes international, Crossvideo in druge ter posneli veliko različnih kratkih filmov in televizijskih oddaj.


Kontaktni podatki:


Društvo zaveznikov mehkega pristanka
Cesta krških žrtev 105
8270 Krško

 

Kontaktna oseba: Dženi Rostohar

Telefon:031 276 275
           07 49 03 440

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice