Naša Facebook stran

 

 

Društvo Salezijanski mladinski center Sevnica deluje več kot 20 let. Salezijanski mladinski center je kraj, kjer mladi duhovno napredujejo, si medsebojno pomagajo, se izobražujejo, najdejo čas za medsebojni pogovor, čutijo, da so sprejeti in da so doma, ter koristno preživijo svoj prosti čas.

 

Dejavnosti društva so miklavževanje, oratorijski dnevi, poletni programi, Don Boskovi dnevi, zimovanje in smučanje, otroški pevski zbor, duhovne vaje, mladinski turizem, izobraževanje animatorjev, šport in ustvarjalne delavnice. Prostore društva se lahko uporabi tudi za praznovanje rojstnega dne otroka. Večkrat priredijo uradne turnirje v namiznem hokeju. 

 

Nameni in cilji društva Salezijanski mladinski center Sevnica je celotna kulturna, športna in duhovna vzgoja mladih, razvoj pozitivnih značajskih lastnosti, razvijanje ljubezni do Boga in domovine, prizadevanje za mir med skupinami in posamezniki, razvijanje in poglabljanje osebne odgovornosti za lepoto in urejenost kraja, negovanje kulture in zgodovinske dediščine slovenskega naroda, odprtost za različna mišljenja in prepričanja in nuditi svojim članom strokovno izpolnjevanje na predavanjih in tečajih.

 

Svoja načela in cilje društvo uresničuje s salezijansko preventivno vzgojno metodo, z aktivnim delovanjem članov v različnih interesnih dejavnostih, z organiziranjem kulturno zabavnega življenja, s pomočjo iger, posamičnim in skupinskim delom, z izdajanjem glasila, publikacij, drugih obvestil, z javnimi prireditvami, z usposabljanjem članov in strokovnim povezovanjem animatorjev, s spodbujanjem in izvajanjem skupnih aktivnosti, s sodelovanjem s starši članov in drugimi podobnimi organizacijami, s povezovanjem v kulturne, športne in druge zveze društev, s klubskimi prostori, kjer se članom in nečlanom omogoča aktivno preživljanje prostega časa.

 

Kontaktni podatki:

 

Društvo Salezijanski mladinski center Sevnica
Glavni trg 15
8290 Sevnica

 

Kontaktna oseba: Milan Metelko

Telefon: 041 813 318

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice