Naša Facebook stran

 

 

Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera je nastalo kot pobuda družbeno kritične skupine mladih, ki čutijo potrebo po ustvarjanju možnosti za povezovanje, medčloveško solidarnost, skrb za okolje in etično ekonomijo.

 

Naklonjeni so razvoju človeških potencialov na področju sonaravnega gospodarjenja na podeželju, socialnemu vključevanju pripadnikov ranljivih skupin in kulturnih ter etničnih manjšin, ohranjanju naravne in kulturne dediščine, vzpostavljanju novih oblik sodelovanja, interesnim povezovanjem med ljudmi ter prispevanju k višji kakovosti življenja v lokalni skupnosti. Pri svojem delovanju strmijo k poglabljanju čezmejnih stikov in zavedanju o skupni evropski dediščini in vrednotah.

 

Ukvarjajo se z promocijo in razvojem kolektivnih znamk, in blagovnih znamk na področju naravne in kulturne dediščine, pridelave in predelave izdelkov z regionalnim poreklom, gastronomije, rokodelstva, umetnostne obrti in ustvarjanje partnerstev med posamezniki in sektorji. Organizirajo predavanja, posvete, okrogle mize, delavnice, javne tribune in konference. Povezujejo se s pridelovalci in predelovalci hrane, rokodelci, podjetniki, s ponudniki gostinskih in turističnih storitev, vzgojno – izobraževalnimi, kulturnimi ustanovami, pripadniki ranljivih družbenih skupin in kulturnih ter etičnih manjšin. Skrbijo za socialno vključenost in soustvarjajo etične oblike ekonomij, negujejo kratke verige med pridelovalcem, proizvajalcem in kupcem. Razvijajo inovativne programe s področja sonaravnega gospodarjenja, samooskrbe, ekološke pridelave živil in krajine. Izobražujejo, svetujejo, izdajajo publikacije in priročnike.

 

Kontaktni podatki:


Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera
Grajska cesta 8
8311 Kostanjevica na Krki

 

Kontaktna oseba: Jana Milovanović
Telefon: 031 613 519
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice