Naša Facebook stran

 

 

Društvo potapljačev VIDRA Krško je najstarejše potapljaško društvo v Posavju. Osnovna dejavnost članov društva je potapljanje z avtonomno potapljaško opremo, ki omogoča potapljaču daljše zadrževanje v različnih vodnih okoljih.

 

V društvo organizirajo in izvajajo osnovni in nadaljevalni potapljaški tečaj za vse potapljaške kategorije in specialnosti. Leta 1997 je društvo pridobilo odločbo od Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, s katero je bil podeljen status društva, ki deluje v javnem interesu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Zaradi gradenj hidroelektrarn na reki Savi je bila na pobudo članov v okviru društva leta 1998 ustanovljena reševalna postaja Podvodne reševalne službe Slovenije.

 

Društvo na področju zaščite in reševanja sodeluje z Občinami Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki in Sevnica. Od leta 1996 člani organizirajo in sodelujejo v čistilnih akcijah. Iz reke Krke in njene okolice so odstranili veliko predmetov, ki tam ne sodijo. Sodelujejo tudi v čistilnih akcijah po Sloveniji in na Hrvaškem. Od leta 2003 do leta 2009 so izvedli pregled in popis reke Krke na njenem odseku v občinah Krško in Kostanjevica na Krki. Pri tem so uporabljali sodobno potapljaško tehnično opremo.


V prihodnosti, si želijo več novih članov, ki bi jim pomagali uresničevati cilje društva na vseh področjih v katerih so vključeni. Svoja znanja želijo prenašati na mlajše generacije in sodelovati z vsemi posavskimi občinami.

 

Kontaktni podatki:

 

Društvo potapljačev VIDRA Krško
Cesta krških žrtev 105
8270 Krško

 

Kontaktna oseba: Matej Koritnik
Telefon: 041 842 779 (Matej)
            031 748 448 (Jan)
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice