Naša Facebook stran

 

 

Društvo gluhih in naglušnih (DGN) Posavja Krško je invalidska organizacija, ki se ukvarja z odraslimi gluhimi in naglušnimi osebami ter jim pomaga uresničevati njihove življenjske potrebe in želje. Društvo omogoča gluhim in naglušnim osebam družabne stike, vključevanje v skupine, daje jim občutek pripadnosti, pripomore posamezniku, da se aktivno zavzema za svoj položaj v družbi in na različnih življenjskih področjih.


Svojim članom društvo nudi strokovno pomoč, jim svetuje in usmerja v reševanju različnih življenjskih situacij. Društvo deluje na področju pridobivanja socialne enakosti invalidov in zadovoljevanje njihovih potreb. Eno od pomembnih nalog društva je obveščanje in osveščanje slišečega okolja o življenju gluhe in naglušne populacije. 

 

Društvo izvaja socialne programe na področju osebne pomoči in svetovanja odraslim gluhim, naglušnim in gluhoslepim osebam, nudi psihosocialno pomoč ostarelim gluhim na domu, deluje na področju kulture, informiranja, socializacije in družabništva, izvaja športne aktivnosti in rekreacijo. Društvo tudi izvaja vse oblike komunikacije gluhih in naglušnih oseb, tečaje Slovenskega znakovnega jezika, koordinacijo uslug tolmačenja v slovenski znakovni jezik za uporabnike. Gluhim in naglušnim uporabnikom nudijo svetovanje in pomoč pri nabavi tehničnih pripomočkov in svetujejo pri nabavi, uporabi in vzdrževanju slušnih aparatov in potrošnega materiala.

 

Kontaktni podatki:


Društvo gluhih in naglušnih Posavja
Cesta krških žrtev 60
8270 Krško

 

Kontaktna oseba: Vlasta Moškon
Telefon: 07 49 21 392
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice