Naša Facebook stran
 
Kinološko društvo Brežice že več kot 20 let skrbi za dobrobit skrbnikov in psov. Zanje organizirajo skupinske tečaje, individualno delo, svetujejo pred, med nakupom ali posvojitvijo psa. Skupaj s člani Enote reševalnih psov prihitijo na pomoč, kadar se ljudje znajdejo v težavah, saj je to njihovo poslanstvo in način življenja, ki pogosto presega prostočasno dejavnost.

Društvo pa na poseben način sodeluje z institucijami in pri vsakodnevnih aktivnostih občanov. Tako so udeleženi v projekt Branje s kužkom v Knjižnici Brežice, ki otrokom predstavi svet pisane besede na zanimiv, drugačen in privlačen način. Njihovo druženje z otroki pa se dogaja tudi na učni uri Brez strahu pred psom. Njihovi kužki pa ne osrečujejo le otrok, velikokrat se namreč odpravijo na obisk in polepšajo dan stanovalcem doma upokojencev.
 
Največji uspeh društva je ozaveščanje družbenega okolja in skrbnikov psov o pravilnem ravnanju s psi, pristopu do psov in seveda, pomoč pri iskanju pogrešanih oseb ob pomoči usposobljenih reševalnih psov.
 
Kontaktni podatki:
 
Kinološko društvo Brežice
Borštnikova ulica 1
8250 Brežice
 
Kontaktna oseba: Matjaž Zanut
Telefon: 068 604 927
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice