Naša Facebook stran
 
Zveza prijateljev mladine Krško je humanitarna, nevladna, nestrankarska, človekoljubna, prostovoljska in neprofitna društvena organizacija, katere poslanstvo je skrb za kakovost življenja otrok, mladostnikov in njihovih staršev. Je aktivna članica Zveze prijateljev mladine Slovenije in Krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij, CNVOS. Deluje v imenu Zveze prijateljev mladine Slovenije in svojih članic, desetih društev prijateljev mladine v mestni občini Krško.
 
Ustanovljena na pobudo Rezi Pirc leta 1953, ima bogato in dolgoletno tradicijo. Programi Zveze spodbujajo ustvarjalnost in inovativnost otrok in mladine ne glede na njihovo socialno okolje. S programi otroke spodbuja in jih nagrajuje za njihovo delo in ustvarjanje. Najbolj poznani so počitniški programi in letovanja otrok, katerih začetki segajo v leto 1955, ko so z otroki letovali ob Krki, od leta 1972 letovanja v Poreču in vse od leta 1977 v Otroškem naselju ZPM Krško v Nerezinah. Od leta 2004 pa v zimskem času organizira in izvaja zimovanje na smučišču.
 
Delovanje Zveze prijateljev mladine Krško temelji na razvijanju temeljnih vrednot prostovoljenga dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov ter sprotnem prilagajanju sodobnim trendom razvoja organizacij civilne družbe.
 
Programi ZPM Krško:

-        počitniški programi in letovanja (Nerezine, smučanje),

-        natečaj »Evropa v šoli«,

-        bralna značka,

-        otroški parlamenti,

-        socialni programi in humanitarna dejavnost,

-        aktivnosti dnevnega centra (delavnice in ustvarjalnice),

-        mednarodno sodelovanje (mednarodni tabor v Celovcu, medkulturne delavnice),

-        veseli december (obdarovanje predšolskih otrok v mestni občini Krško, organizacija prireditev z Dedkom Mrazom),

-        teden otroka,

-        TOM telefon,

-        zeleni nahrbtnik z zmajčkom Jurčkom.

 
Kontaktni podatki:
Zveza prijateljev mladine Krško
Cesta krških žrtev 57
8270 Krško
 
Kontaktna oseba: Uroš Brezovšek
Telefon: 07 488 03 60
              051 382 095
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice