Naša Facebook stran

 

Na pobudo žena in deklet s podeželja občine Radeče je bilo maja 2002 ustanovljeno društvo kmečkih žena Arnika.
Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da bi se okrepila povezanost žensk na podeželju radeške občine, da bi se lahko dodatno izobraževale, sodelovale na raznih prireditvah in skrbele za svoje kulturno in družabno življenje.
 
Društvo ima svoj sedež v prostorih Krajevne skupnosti Svibno. Društvo ima okrog 70 članic. Večina jih je iz Krajevne skupnosti Svibno, ostale članice so iz drugih krajevnih skupnosti in tudi iz sosednjih občin.
 
Članice društva si na skupnih druženjih izmenjujejo svoje izkušnje, Izobražujejo se na tečajih, seminarjih in ekskurzijah, ki jih organizira društvo. Na raznih prireditvah sodelujejo s svojimi dobrotami. Društvo si prizadeva zagotoviti ustrezno mesto kmečkih žensk v družbi. Sodelujejo pri razvoju podeželja, pri oživljanju tradicionalnih vrednot, skrbijo za družabno življenje na vasi, se povezujejo in sodelujejo s sorodnimi organizacijami in društvi doma in v tujini. S Kmetijsko svetovalno službo ter Zavodom za gozdove Slovenije sodelujejo in pripravljajo programe izobraževanja kmetic, spremljajo zakonodajo s področja kmetijstva, izobraževanja in socialne politike. Društvo daje pobude svojim članicam, ustreznim institucijam in ustanovam. Društvo organizira razstave in prireditve na temo življenja na vasi in kulinarike, sodeluje na sejmih in prireditvah doma in v tujini. Osnovni namen Društva je pripomoči k napredku in razvoju kmečke žene.
 
Društvo kmečkih žena Arnika deluje na področju kmetijstva, izobraževanja in usposabljanja.
 
Kontaktni podatki:

Društvo kmečkih žena Arnika
Svibno 18A
1433 Radeče
 
Kontaktna oseba: Marija Dolinšek
Telefon: 03 568 10 58
            041 911 616
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice