Naša Facebook stran

 

Društvo kmetic deluje na področju kmetijstva, izobraževanja, usposabljanja, turizma in turističnega razvoja in organizira različna predavanja, tečaje, ekskurzije in prireditve.
Članice društva se povezujejo in združujejo v želji po novih in tradicionalnih znanjih, ohranjanju in obujanju podeželske dediščine, naj bo to tradicionalna ali sodobna kulinarika, ročna dela, novodobna znanja ( rač. opismenjevanje, mobitel,..)
Aktivno sodelujejo v lokalnem, regionalnem in širšem prostoru ob kulturnih dogodkih, razstavah, sejmih in tržnicah, različnih tekmovanjih, TV oddajah,...Ob različnih prireditvah in dogodkih članice društva pripravijo in ponudijo domače dobrote.
Iz pozabe skušajo obujati in ohranjati tradicionalne ročnodelske posebnosti in kulinariko našega podeželja (pletenice, pleteno srce, mlinčevko, ajdove jedi - bizeljski ajdov kolač). Bizeljski ajdov kolač je zelo uspešen projekt in primer dobre prakse, saj že 15 let tradicionalno prirejajo ocenjevalno in razstavno prireditev, ki je odprta za vse. In tako ostaja ajdov kolač živ, saj ga pripravlja čedalje več ljudi, tako mlajših, kot starejših, kar je nujno za ohranjanje kulinarične dediščine.
Leta 2016 je društvo praznovalo 40. letnico delovanja, izdali so bilten o organiziranem delovanju kmečkih žena in ob tej priložnosti jim je občina Brežice podelila Plaketo Občine Brežice.
Priznanje Občine Brežice za leto 2021, že drugo po vrsti, je društvo prejelo za dolgoletno, uspešno delo ( častitljivih 45 let neprekinjenega delovanja) in prispevek k prepoznavnosti občine Brežice.

 

Kontaktni podatki:

 

Društvo kmetic Brežice

Šentlenart 72

8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Zdravka Kampijut

Telefon: 041 230 825

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Facebook stran društva

 

Prejemnice priznanja.(foto: arhiv DK Brežice)

 

 

 (foto: arhiv DK Brežice)

 

 

Bizeljski ajdov kolač je bila že skoraj pozabljena jed naših krajev, ki dobiva nov pomen v sodobnem času

zaradi svoje vrednosti kot zdravo živilo (foto: arhiv DK Brežice)           

 

 

   

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice