Naša Facebook stran

Društvo za fibromialgijo - Skupina za samopomoč Posavje je humanitarno, prostovoljno in samostojno združenje bolnikov s fibromialgijo in bolnikov s sindromom kronične utrujenosti, ki deluje na nacionalni ravni. Društvo vključuje tudi družinske člane, medicinske strokovnjake, in druge zainteresirane osebe, s ciljem uresničevanja skupnih interesov. Glavni cilj je skrb za izboljšanje duševnega, telesnega in socialnega stanja bolnikov ter skrb za kvaliteto življenja.


Društvo nudi vzajemno pomoč članom, medsebojno podporo in izmenjavo izkušenj, organizira izobraževanja, strokovna predavanja in delavnice, družabna srečanja, prireditve in druge dejavnosti za bolnike in svojce. Društvo za fibromialgijo izdaja publikacije za člane in zainteresirano javnost, daje splošne informacije, nudi svetovanja in si prizadeva za popolno priznanje bolezni in uveljavljanje socialnozdravstvenih pravic.


Društvo posreduje informacije o rehabilitaciji, terapevtskih ponudbah in preventivi. Izvajajo regijske programe za samopomoč, osveščajo laično in strokovno javnost o bolezni. Sodelujejo z mediji in z drugimi podobnimi društvi doma in v tujini.


Posavska skupina se srečuje vsak prvi torek v mesecu ob 17. uri v upravni stavbi Splošne bolnišnice Brežice ali priložnostno na različnih predavanjih in prireditvah.

 

Društvo za fibromialgijo - Skupina za samopomoč Posavje deluje na področju zdravja, socialnega varstva, humanitarnosti, prostovoljstva, izobraževanja in usposabljanja, interesnega združenja družbenih skupin, mednarodnega sodelovanja ter povezovanja.

 

Kontaktni podatki:

 

Društvo za fibromialgijo

Celovška cesta 160

1000 Ljubljana

 

Skupina za samopomoč Posavje

Černelčeva cesta 15

8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Marinka Bruderman 

Telefon: 064 247 877 ali 041 464 677

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice