Naša Facebook stran

 Sedanja Godba Sevnica je bila leta 1978 ustanovljena z imenom Delavska godba na pihala pri Gasilskem društvu Sevnica na pobudo Gasilskega društva Sevnica, leta 1998 pa se je preimenovala v  Kulturno društvo Godba Sevnica.


Godba Sevnica je član Zveze kulturnih društev Sevnica in Zveze Slovenskih godb ter je naslednik in nosilec tradicije ter izročila sevniških godbenih sestav.


Godba Sevnica nastopa na pomembnih prireditvah v občini. Udeležuje se tudi prireditev in tekmovanj po drugih slovenskih krajih, v zadnjih letih pa nastopa tudi na tekmovanjih v tujini.
V Sevnici vsako leto Godba Sevnica pripravi tradicionalni koncert ob Dnevu državnosti Republike Slovenije, ki je obenem tudi osrednja prireditev v počastitev praznika in uvod v prireditve, ki se odvijajo na sevniškem gradu v okviru Grajskega poletja.


Godba Sevnica se lahko pohvali s številnimi doseženimi priznanji na tekmovanjih od bronastih medalj in bronaste plakete, srebrne plakete do zlatega roga, ki ga je dobila leta 2005 na Poljskem, ter druga priznanja.
Godba Sevnica s svojim delovanjem bistveno prispeva h kulturnemu življenju v občini. Vse več pozornosti dajejo gostovanjem v tujini, kjer s svojim delovanjem predstavljajo Slovenijo in svojo občino. Godba ima status društva v javnem interesu na področju kulture.

 

Kulturno društvo Godba Sevnica deluje na področju glasbe, kulture in umetnosti.

 

Kontaktni podatki: 

Kulturno društvo Godba Sevnica

Kvedrova cesta 25
8290 Sevnica
 
Kontaktna oseba: Toni Grilc, predsednik godbe

Telefon: 041 760 199 (Janez Šerjak, podpredsednik godbe)
             040 488 882 (Matic Nejc Kreča, dirigent)
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
     
 
     

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice