Naša Facebook stran

 

Zavod Svibna, regijski zavod za ohranjanje in trajnostni razvoj podeželja (prej Zavod Vrbov Log) v regiji Posavje deluje od začetka leta 2005, predvsem na področju trajnostnega razvoja podeželja. Ustanovljen je bil z namenom varovanja kulturne, naravne dediščine, razvoja turizma in ostalih trajnostnih dejavnosti na podeželju, kot je npr. sonaravno kmetovanje, različne ekoremediacijske rešitve ipd.


Za ta namen izvaja različne izobraževalne, kulturne, rekreativne, družabne dogodke in akcije, ob teh pa tudi zagovorniške akcije na področju trajnostnega kmetijstva ter različne razvojne projekte, zlasti na posavskem podeželju, s področja kulturne dediščine, narave, trajnostnega kmetijstva in varovanja virov kot so npr. Priložnosti v posavskih tradicionalnih sadovnjakih, Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov, Ajdovske zgodbe iz Posavja,…


V okviru slednjega projekta se je v okviru zavoda oblikovala skupina animatorjev, ki v rekonstruiranih oblačilih in z rekonstruirana opremo iz mlajše kamene dobe različnim skupinam predstavlja  življenje v času izpred 7000 let.

 

V Zavodu Svibna v okviru študijskih krožkov raziskujejo in poustvarjajo tudi nesnovno dediščino iz mlajših obdobij.

Pri svojem delu sodelujejo z različnimi strokovni intuicijami s področja varstva kulturne dediščine, narave, trajnostnega razvoja idr.

V l. 2023 je Zavod Svibna pridobil tudi status delovanja v javnem interesu na področju varstva kulturne dediščine.

 

Kontaktni podatki:

 

Zavod Svibna, regijski zavod za ohranjanje in trajnostni razvoj podeželja

Brezovska Gora 19
8273 Leskovec pri Krškem
 
Kontaktna oseba: Bernardka Zorko
Telefon: 031 329 625 (Bernardka) 
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
 
        
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice