Naša Facebook stran

Koronarni klub Brežice je združenje bolnikov s srčno-žilnimi boleznimi spodnje Posavske regije in Obsotelja, v okviru katerega se izvaja vseživljenjska rehabilitacija. Le-ta vključuje strokovno vodeno in srčnim bolnikom prilagojeno rehabilitacijsko vadbo, ki se izvaja dvakrat tedensko v sedmih vadbenih skupinah (Brežice, Dobova, Krško, Senovo, Bistrica ob Sotli, Kostanjevica na Krki in Veliki Podlog). Vadba pomeni nadaljevanje rehabilitacije po zdravljenju v bolnišnicah in zdravilišču. Vseživljenjska rehabilitacija vključuje še druge fizične aktivnosti, psihološko pomoč, zdravstveno vzgojo, tečaj prve pomoči z reanimacijo, dodatno usposabljanje izvajalcev programov, organizacijo druženj, rekreativno in kulturno dejavnost.

 

Koronarni klub Brežice je bil ustanovljen z namenom, da bi se v njem srečevali koronarni bolniki z bolezenskimi zapleti srca in ožilja in tudi druge osebe, ki imajo dejavnike tveganja za  srčno-žilna obolenja ter njihovi svojci.

 

Aktivnosti društva zajemajo tudi predavanja, svetovanja, pogovori s strokovnjaki, organiziranje tečaja prve pomoči in oživljanja ter uporabo avtomatskega defibrilatorja, delavnice zdrave prehrane, organizirajo pohode, družabna srečanja za svoje člane in njihove svojce. Sodelujejo s sorodnimi društvi in klubi.

 

Klub združuje bolnike s stabilno angino pektoris, po srčnem infarktu, po premostitveni operaciji ali širitvi koronarnih arterij, z vstavljenimi umetnimi srčnimi zaklopkami in srčnimi spodbujevalniki, s srčnim popuščanjem, bolnikom z več dejavniki tveganja za koronarno bolezen in družinskim članom bolnikov. Zdravniki in srčni bolniki ugotavljajo, da so po bolnišničnem zdravljenju in rehabilitaciji prestrašeni in depresivni ter velikokrat prepuščeni sami sebi. Tu nastopi organizirano delovanje v Koronarnem klubu, ki zajema aktivnosti, vezane na vseživljenjsko rehabilitacijo srčnih bolnikov.

 

Koronarni klub Brežice deluje na področju zdravstva in zdravja, izobraževanja, usposabljanja, socialnega varstva, socialne in humanitarne dejavnosti.

 

Kontaktni podatki:

 

Koronarni klub Brežice

Černelčeva cesta 15

8250 Brežice

 

Kontaktni osebi: Robert Vahčič

Telefon: 031 306 654

E-mail:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran kluba

 

 

Facebook

 

 

     

                           Dan Koronarnega kluba Brežice                                                                     Nordijska hoja

 

              

                          Vadbena skupina Brežice                                                                  Delavnica zdrave hrane

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice