Naša Facebook stran

Zavod Veles, zavod za trajnostni način življenja, so.p. se ukvarja s celostnim vidikom sonaravnega bivanja. Gradnja z naravnimi materiali je profesionalni del sistema kmetije Veles, tako sta jo poimenovala lastnika Petra Jazbec in Janez Jordan.

 

Kmetijo Veles obnavljajo po principih naravne gradnje in jo želijo v prihodnosti tržiti kot učno-doživljajsko kmetijo. Sami so začeli pripravljati ilovico za naravno gradnjo. Usposobljeni so za gradnjo hiš iz slamnatih bal ter izdelavo ilovnatih in apnenih ometov.Na razpisu SloHra Socionet leta 2015 je bila njihova ideja izbrana za Naj idejo socialnega podjetja Posavja.

 

Organizirajo delavnice in izobraževanja o naravni gradnji. Namen zavoda je ozavestiti ljudi o prednostih trajnostnega načina življenja s poudarkom na trajnostni gradnji. Vrata kmetije so odprta posameznikom, prostovoljcem, mladostnikom, otrokom, samograditeljem, obrtnikom. V prihodnosti si želijo povezovanja s podobno mislečimi posamezniki, družinami, društvi, organizacijami in občinami.

 

Zavod Veles deluje na področju izobraževanja in usposabljanja, raziskovanja, varstva okolja, turizma in turističnega razvoja, mladina, prostovoljstva, trajnostnega načina življenja.

 

Kontaktni podatki:

 

Zavod Veles, Zavod za trajnostni način življenja, so.p.

Svinjsko 10

8297 Šentjanž

 

Kontaktna oseba: Petra Jazbec in Janez Jordan

Telefon: 041 959 403 (Petra)

            041 384 257 (Janez)

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran zavoda

 

Facebook stran zavoda

 

slama     

 

 

      

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice