Naša Facebook stran

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem deluje 16 let. Pod okriljem društva deluje dramska sekcija, foto sekcija, glasbena sekcija, literarna sekcija in sekcija za ohranjanje kulturne dediščine.


V dramski sekciji delujejo tri gledališke skupine, odrasla skupina, otroška in mladinska. Člani odrasle gledališke skupine nastopajo po različnih krajih Slovenije v Nemčiji in na Hrvaškem.
Foto sekcija je organizirala izobraževanje s področja fotografiranja, imeli so samostojno razstavo fotografij in sodelovali v raznih foto natečajih. Znotraj glasbene sekcije deluje skupina Ritem vodovodarji. Glasbena sekcija prireja Anine glasbene večer, ki obsegajo štiri koncerte klasične glasbe. Na Aninih glasbenih večerih se predstavijo še mladi neuveljavljeni glasbeniki in tudi glasbene skupine. Člane literarne sekcije povezuje strast do literature, književnosti in pisanja. Organizirajo literarne in druge tematske večere s področja literature ter sodelujejo s sorodnimi organizacijami na področju kulture. Osnovna dejavnost sekcije za ohranjanje kulturne dediščine je približevanje, predstavitev in ohranjanje običajev, arhitekturo, kulturo, predmete vsem nam in zanamcem. Pod okriljem te sekcije deluje in ustvarja skupina za ročna dela.

 

Društvo organizira vsakoletno tradicionalno prireditev Martinovanje pod kozolcem na katerem prikažejo običaj, ki je značilen za čas ob Martinovanju v njihovem kraju.

 

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem deluje na področju kulture, glasbe, gledališča.

 

Kontaktni podatki:

 

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem

Ulica 11. novembra 24

8273 Leskovec pri Krškem

 

Kontaktna oseba: Janez Kerin

Telefon: 031 422 666 (Filip)

             041 849 857 (Janez)

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

         

 

 

       

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice