Naša Facebook stran

Julija leta 1996 je bila otvoritev Kluba Metulj. Metulj je neformalno ime za Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli. Društvo je bilo formalno ustanovljeno leta 1999. Sprva je bil klub namenjen druženju, kasneje se je program razširil.

 

Med letoma 2004 in 2005 je bil v okviru društva uresničen projekt Urok, s katerim so se na skupni zgoščenki predstavile štiri takratne bistriške skupine. V letu 2007 je društvu uspelo pridobiti status mladinskega centra na razpisu Urada RS za mladino. V istem letu so izvedli in organizirali projekt mednarodne mladinske izmenjave Meje.

 

Društvo izvaja koncerte, okrogle mize, potopise, delavnice, predstave. Društvo je vodilo in sodelovalo pri različnih projektih, kot so Ekoplan in Ekolet, Bistrica kot Biser, Gozdni Škratki, Semena prihodnosti, Evropska reka, iHeritage – Dediščina na sodoben način. Uvedli tradicionalne in redne kulturne vsebine, kot so festivala  BoSorok in Kolomonov žegen, glasbeni tabor BoSong, konferenca svobodomislecev in svobodnih umetnikov Improcom, Nedeljski koncertni cikel in skozi dogodke Gradnja strpnosti spodbujajo razumevanje do drugačnosti. Izdali so tudi knjigo z naslovom Rock ob Sotli.

 

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli deluje na področju kulture, umetnosti, izobraževanja, mladine.

 

Kontaktni podatki:

 

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli

Bistrica ob Sotli 9

3256 Bistrica ob Sotli

 

Kontaktna oseba: Andrej Černelč

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

                         

              Dežurni krivci 1998                                                                                        Zaperlipopette! 2016    

 

           

                 Improviziran orkester za otroke Lunin med                                                                Mladinska izmenjava Meje, Borders      

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice