Naša Facebook stran
Potekel

Facebook kot orodje in pripovedovalec

Sobota, 20.4.2019 ob 9.30, 
Mestna hiša Brežice

 

Svet in ljudje smo vse hitrejši, komajda še dohitevamo novice, kaj šele da bi postali akterji le-teh.
In vendar tudi nevladniki želimo in moramo sporočati svetu, kaj naredimo, da je svet vsak dan boljše mesto, kakšni so naši rezultati in kaj vse je še potrebno storiti.

 

In kaj nam je najlažje? Odpreti Facebook stran? Mogoče res ?. Facebook se je v zadnjih letih uveljavil kot platforma, ki jo uporabljamo v marketinške in izobraževalne namene, a kljub temu je obdržal tudi svoj prvotni namen - zabavo. In te značilnosti ni za zanemariti. Na primer, zelo pomembne so ure objave: za dopoldanski čas velja, da je najbolje objaviti nekaj zabavnega in nestresnega in na splošno naj bodo naše vsebine kot poljub, angleško KISS : keep it short and sweet ?.

 

Na delavnici bomo v prvem delu slišali o algoritmih, kako dolge objave pišemo, kakšne videe objavljamo in podobno, v drugem delu delavnice pa se bomo posvetili tudi našim lastnim zgodbam in osnovnim sporočilom.

 

Do takrat, pa vam pošiljam primer Zavoda Sopotniki, pa si malo oglejte, kako so oni zgradili svojo nevladniško zgodbo:

Zavod Sopotniki, ki deluje na območju Krasa in Brkinov ter v Sevnici, Brežicah in Krškem, pomaga starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z brezplačnimi prevozi starostnikom omogočajo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, obiskujejo svoje prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino … in s tem preprečujejo socialno izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Tako lahko ne le samostojno in brez skrbi opravijo nujna opravila, temveč tudi spletajo nova poznanstva in prijateljstva ter ohranjajo družabne stike s širšo okolico, ki jim je sicer brez avta predaleč in s tem nedosegljiva.


Facebook stran Sopotnikov:

Četrtkova zgodba 1,

Četrtkova zgodba 2,

Statistična sreda.

 

Upam, da ste dobili kakšno idejo tudi zase ? se torej vidimo?

 

Prijavnica na delavnico.

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice