Naša Facebook stran
Potekel

Slovenska filantropija v četrtek, 29. novembra 2018, pripravlja Forum o prostovoljstvu s temo solidarnost mladih, ki bo potekal v prostorih Hiše EU v Ljubljani.

 

Prostovoljstvo mladih je izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti, pa tudi za njihovo aktivno državljanstvo v praksi. Izkušnje doma in v tujini kažejo, da prostovoljskega aktiviranja mladih ni modro prepuščati naključju, saj se sistemska podpora na tem področju močno obrestuje. Zato bo vsebina letošnjega foruma usmerjena v razmislek o tem, kako ustvariti spodbudno in podporno okolje za vključevanje mladih v prostovoljstvo in kako med mladimi aktivno širiti solidarnost.

 

Na forumu bodo dobili besedo mladi prostovoljci, izkušeni mentorji in predstavniki organizacij, ki uspešno razvijajo prostovoljske programe mladih, pa tudi govorci iz ključnih organizacij za razvoj mladinskega dela pri nas. 

 

Na forum so vabljeni mladi prostovoljci, njihovi mentorji, predstavniki prostovoljskih organizacij, šol, organizacij iz mladinskega sektorja, strokovnjaki s področja mladinskega dela ter druge zainteresirane javnosti.

 

Program je objavljen na povezavi https://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/forum-prostovoljstva.

 

Prijavite se lahko v elektronski obliki do zapolnitve mest oziroma najkasneje do petka, 23. novembra 2018.

Kotizacija (20,00 € za udeležence iz članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in 40,00 € za vse ostale) je namenjena kritju materialnih stroškov in pogostitve. Organizacije lahko prijavijo enega mladega prostovoljca (do 30 let) brezplačno.

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice