Naša Facebook stran

Zavod EMMA, Center za pomoč žrtvam nasilja deluje kot organizacijska enota v Krškem, že vse od leta 2007.

Poleg nudenja psihosocialne pomoči žrtvam nasilja, strokovni delavki izvajata tudi preventivno delo za prepoznavanje in preprečevanje nasilja.

 

Približujejo se Mednarodni dnevi boja proti nasilju, ki se pričnejo 25. novembra z dnevom boja proti nasilju nad ženskami ter končajo 10. decembra na dan človekovih pravic.

V nadaljevanju si preberite sporočilo za javnost Zavoda Ema o njihovih preventivnih akcijah pa tudi dogodkih v novembru in decembru.

 

Sporočilo za javnost:

V letošnjem letu bomo kot preventivne akcije izvedli predstavitev z delavnico »Nasilje nad starejšimi« po različnih Domovih za starejše, Društvih upokojencev in Večgeneracijskih centrih: V zadnjih letih na našo brezplačno telefonsko številko za pomoč žrtvam nasilja prejemamo vse več klicev starostnikov, ki poročajo o nasilju, ki se jim dogaja:

 

»V domu mi ni lepo.. Če se pri jedi popackamo so zelo jezni. Osebje kriči na nas. Samo nič ne naredite....ne kličite v dom, ker bo potem samo še slabše. Želela sem samo nekomu povedati, ker mi je res težko.«

 

»Prosim pomagajte. Sin in snaha izvajata vsakodnevno nasilje nad menoj. Pred enim mesecem, sta mi polomila tudi zobno protezo. »

 

Populacija starejših ljudi v Sloveniji se povečuje, zato se bomo seveda srečevali tudi z vse več primeri nasija nad starejšimi, tako je nujno, da k tej problematiki pristopimo celovito ob vključevanju vseh resorjev in ob čimvečjem ozaveščanju tako starejših kot tudi tistih, ki prihajajo z njimi v stik.

 

Nasilje nad starejšimi, je tako kot vse oblike nasilja kršenje temeljnih človekovih pravic in ga moramo kot takega tudi obravnavati. Prav starejši so namreč izrazito ranljiva ciljna skupina, ki je v zadovoljevanju svojih potreb ter uveljavljanju svojih pravic prepogosto spregledana. Nasilje starejši dnevno doživljajo v svojih domovih, javnih prostorih in tudi institucijah (bolnišnice, domovi za ostareli ipd.).


Dogodki:

 

Predavanje »Nasilje nad starejšimi«

 

Četrtek, 30. november 2017 ob 9:00
v Večgeneracijskem centru Krško, Dalmatinova ulica 8, 8270 Krško

Odprto predavanje, prijave niso potrebne

 

Sreda, 6. december 2017 ob 9:15
v Večgeneracijskem centru Brežice, Gubčeva ulica 10, 8250 Brežice

Odprto predavanje, prijave niso potrebne

 

Sreda, 13. december 2017 ob 9:00
v Večgeneracijskem centru Bistrica ob Sotli (Sušilnica - 2. nadstropje)

Odprto predavanje, prijave niso potrebne

 

Informacije o predavanjih in dogodkih na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 07 490 65 10 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice