Naša Facebook stran
Ministrstvo za kulturo je znotraj Nacionalnega programa za kulturo napovedalo ustanovitev agencije za umetnost, ki naj bi prevzela financiranje predvsem nevladnega sektorja. Kaj agencijsko delovanje pomeni za kulturni sektor in kakšne so prakse v tujini? Je agencija resnično dober model za nevmešavanje politike v stroko? Kaj so njene prednosti in slabosti?
 
To so nekatera izmed vprašanj, na katera bo poskušali odgovoriti posvetu z enim največjih strokovnjakov v Evropski uniji za področje kulturne politike Robertom Palmerjem, ki ga organizira Asociacija, mreža nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi.
 
Posvet se bo odvil v četrtek, 7. septembra 2017, med 11. in 14. uro v klubu Lili Novy v prostorih Cankarjevega doma (Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana).
 
Gostje posveta: Jadranka Plut, predsednica Društva Asociacija, Robert Palmer, mednarodni strokovnjak za kulturne politike, Nataša Bučar, direktorica Javne agencije Slovenski filmski center Dr. Uroš Grilc, nekdanji minister za kulturo, Dr. Stojan Pelko, avtor raziskave Asociacije o agencijskem organiziranju.

 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice