Naša Facebook stran
 Ohoho! V tem poročilu pa se bo našel marsikdo od nas, naša mala regija ima veeeliiiikooooo srce!

 

MJU je objavilo poročilo o prostovoljstvu 2016. Črno na belem je zapisano, da največ prostovoljskih ur na prostovoljca opravimo prav v Posavski regiji.

To poročilo dokazuje kar že dolgo vemo in spremljamo, da prostovoljstvo v Sloveniji ima res dolgo in bogato tradicijo ter da bistveno prispeva k izboljšanju družbenih problemov. Večina prostovoljskega dela poteka preko nevladnih organizacij in prav te s svojimi aktivnostmi ogromno prispevajo k zagotavljanju socialnega minimuma svojim someščanom, saj tudi velik del programov socialne države počiva prav na njihovih iniciativah.


Ministrstvo za javno upravo je v letošnjem letu pripravilo že šesto skupno poročilo o prostovoljstvu iz katerega je razvidno, da vpis organizacij narašča in da je pregled nad stanjem organiziranega prostovoljstva v Sloveniji vsako leto celovitejši.

 

Poročilo med ostalim navaja tudi:

1. Skupno število prostovoljcev, ki so opravljali prostovoljsko delo in so vodeni v vpisniku prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom je 307.262 prostovoljcev.
2. Skupno število opravljenih ur prostovoljskega dela: 10.729.514 ur. 
3. Glede na zbrane podatke bo potrebno veliko napora in promocije vložiti v delo z mladimi ter prenesti vrednoto prostovoljstva v vzgojo in izobraževanje.

Celotno poročilo si oglejte tukaj.

 

 
 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice