Naša Facebook stran
Potekel

Slovenska filantropija že tradicionalno organizira 25. Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos potekal med 20. in 26. majem.

 

Dogodek je namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva in v ta namen potekajo po državi dogodki, na katerih prostovoljske organizacije predstavljajo svoje delo in možnosti vključevanja v prostovoljstvo. 

 

SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA 

NTP24_insta-story-kocevje

 

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 21.  maja,  bo ob 13. uri v Športni dvorani Kočevje potekala razglasitev prejemnikov nazivov: 

  • Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev,
  • Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva,
  • Najboljša prostovoljska zgodba,
  • Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom),
  • Prostovoljstvu prijazna občina (občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo),
  • Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/-a v javni upravi.

 

 

 

VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA

NTP24_insta-story-vtplj

 

Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo potekal 23. maja, med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.


Na njem se predstavi okoli 80 prostovoljskih organizacij iz vse Slovenije, ki delujejo na najrazličnejših področjih - socialnem, kulturnem, ekološkem, trajnostnem, razvojnem, humanitarnem, športnem, za mlade in za starejše ter s svojimi aktivnostmi prispevajo k bolj prijazni in vključujoči družbi. Vsako leto sodeluje okoli 600 prostovoljcev iz cele Slovenije in nas obišče okoli 2000 obiskovalcev.

 

Namen prireditve je predstavitev prostovoljskih organizacij obiskovalcem, zabava in prijetno druženje  prostovoljcev. Na dogodku bodo lahko vsi, ki jih prostovoljstvo zanima, in vsi, ki bi jim prostovoljsko delo lahko prineslo pozitivne izkušnje, dobili neposredne, preverjene informacije od prostovoljcev in mentorjev ter koordinatorjev prostovoljstva.

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice