Naša Facebook stran
Potekel

1. DELAVNICA PRIPRAVE LETNEGA POROČILA IN BILANC ZA DRUŠTVA Z NOVOSTMI ZA LETO 2023

Delavnica je namenjena osvežitvi znanja pred pripravo in oddajo letnega poročila, izkaza poslovnega izida in bilance stanja ter obračuna davka od dohodka za leto 2023. Seznanili se boste s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja. Namenjena je predsednikom, tajnikom in blagajnikom nevladnih organizacij, oziroma osebam, odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v nevladnih organizacijah.

 

 

Vsebina:

  • priprava Letnega poročila za leto 2023
  • priprava Izkaza poslovnega izida in bilance stanja
  • posebnosti pri poročanju društev ter nepridobitnih organizacij
  • priprava Obračuna davka od dohodka za leto 2023 ter posebnosti obračuna za društva in nepridobitne organizacije

Delavnico bo izvedla Nataša Kastelic Plantan iz Računovodskega servisa Finskatt, kjer so specializirani za računovodstvo nevladnih organizacij. Delavnica bo interaktivna, preko spleta boste s svojimi vprašanji in mnenji sodelovali tudi vi.

 

Kdaj: četrtek, 29. 2. 2024, 17.00 do 18.30
Kje: preko spleta, ZOOM

PRIJAVA

 

 

 

2. DELAVNICA PRIPRAVA IN ODDAJA LETNEGA POROČILA ZA LETO 2023

Delavnica, na kateri boste spoznali, kako pripraviti in oddati letno poročilo za društvo za leto 2023, je namenjena tajnikom in blagajnikom oziroma osebam, odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih in drugih nevladnih organizacijah. Delavnica je namenjena tudi tistim društvom, katerim sicer računovodstvo vodi zunanji računovodski servis.

 

Program delavnice:

  • opredelitev zakonskih podlag;
  • načini vodenje poslovnih knjig;
  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti društva;
  • priprava obrazcev letnega poročila in obračuna davka od dohodkov pravnih oseb;
  • oddaja letnega poročila in davčnega obračuna.

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka z večletnimi praktičnimi izkušnjami vodenja poslovnih knjig za podjetja in nevladne organizacije. Na Regionalnemu centru NVO izvaja svetovanja s področja računovodstva in financ za nevladne organizacije.

 

Kdaj: torek, 5. 3. 2024, 10.00 do 11.30

Kje: preko spleta, MSTeams

 

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijava je obvezna preko obrazca. Na dan delavnice boste na mail prejeli povezavo do dogodka.

 

 

 

 

***

Brezplačni spletni usposabljanji organizirajo kolegi iz Stičišča Središča in Regionalnega centra NVO – Consulta.si v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo, in katere del je tudi naš zavod. 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice