Naša Facebook stran

Škoda po poplavah, ki so v minulih dneh zajele Slovenijo, je ogromna, čeprav se bodo prave razsežnosti te največje naravne katastrofe pokazale šele v prihodnjih dneh.

 

Vlada Republike Slovenije je s številnimi ukrepi že pristopila k urejanju in sanaciji razmer. Za čiščenje in urejanje razmer bo potrebno veliko pomoči, kjer boste pomembno vlogo odigrale tudi prostovoljske in nevladne organizacije. Zato vas Ministrstvo za javno upravo, pristojno za delovanje nevladnih organizacij, poziva za pomoč pri koordinaciji prostovoljcev na terenu.

 

Poziv se nanaša predvsem na pomoč pri koordinaciji ter izdaji potrdil o prisotnosti prostovoljcev na terenu, kar predstavlja podlago za uveljavljanje nadomestila stroškov pri delodajalcu. Organizacije, ki imate skladno z Zakonom o prostovoljstvu možnost izdaje potrdil, prosimo, svoj interes sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Sporočamo vam tudi, da so na Slovenska filantropija v odziv na poplave na spletni strani in socialnih omrežjih objavili obrazec, s katerim zbirajo interes za prostovoljsko pomoč po poplavah.
Odziv je velik - obrazec je izpolnilo že skoraj 2000 ljudi iz različnih krajev po Sloveniji. Prostovoljci so pripravljeni ponuditi fizično pomoč, pomoč pri prevozih, nekateri tudi namestitev ali drugo pomoč. Prijavljene prostovoljce bo Slovenska filantropija kontaktirala glede na potrebe organizacij na terenu.
 
Lepo vabljeni, da svoje prostovoljce usmerite, da se tudi oni prijavijo preko obrazca, ki je dostopen na povezavi: https://www.filantropija.org/.../zbiranje-interesa-za.../

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice