Naša Facebook stran
Potekel

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva organizira REGIJSKI OBISK, ki bo potekal 18. in 19. septembra 2023 v prostorih Grada Sevnica, Dvorana Alberta Felicijana.

 

Slovenska filantropija izvaja regijske obiske, da se tako neposredno in na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želijo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

 

Namen regijskih obiskov je promocija kakovostnega prostovoljstva, izobraževanje ter krepitev in povezovanje prostovoljskih organizacij v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva.

 

 

Zakaj bi se pridružili?

 

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil z nacionalno strategijo za razvoj prostovoljstva.
S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

 

 

Kaj vam bo ponujeno na regijskem obisku?

 

·         Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.

·         Informacije in odgovore na vprašanja, ki jih imate o Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).

·         Seznanitev z načini pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo ter o načinih promocije svojega dela (uporaba portala prostovoljstvo.org, uporaba socialnih omrežij).

·         S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne aplikacije za vodenje evidenc, kar vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.

·         Individualne svetovalne ure.

·         Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

 

 

Kje in kdaj?

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v ponedeljek, 18.  septembra 2023 ob 16. uri v prostorih Grada Sevnica, Dvorana Alberta Felicijana (Cesta na grad 17, 8920 Sevnica), naslednji dan pa se dobimo na istem naslovu ob 9. uri (točen program najdete v priloženem vabilu).

 

 

Prijava

Prijavnico najdete v priponki. Pošljite jo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po pošti na naslov Slovenske filantropije, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, do petka, 8. septembra 2023.

 

 

Več informacij: Nina Lukashevich, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 01 433 40 24, 051 389 895.

 

 

PRIJAVNICA

VABILO S PROGRAMOM

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice