Naša Facebook stran

Uvodna usposabljanja za prostovoljce v drugi polovici leta 2023

 

Slovenska filantropija obvešča, da so že objavljeni termini brezplačnih uvodnih usposabljanj za prostovoljce/ke, na katere lahko prijavite vaše prostovoljce/ke. 

 

Prostovoljce/ke, ki na novo vključujete v vašo organizacijo ali pa bi želeli svoje znanje o prostovoljstvu osvežiti, lahko povabite, da se udeležijo uvodnega e-izobraževanja za prostovoljce. Namenjeno je prostovoljcem/kam, ki bi želeli prejeti osnovne informacije v zvezi s prostovoljstvom. Vabljeni, da se jim pridružite na krajšem uvodnem e-izobraževanju.

Udeleženci/ke se bodo seznanili s temami:

-          kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,

-          motivacija prostovoljca,

-          odnos med prostovoljcem in uporabnikom ter delo z ranljivimi skupinami,

-          komunikacija,

-          pravice in odgovornosti prostovoljca,

-          etična načela v prostovoljstvu,

-          prostovoljstvo v praksi.

 

PRIJAVNI OBRAZEC

E-izobraževanje lahko pripravite tudi kot skupinsko aktivnost v vaši organizaciji – uporabite ga kot metodo dela, ki jo dopolnite z diskusijo ob ogledanih vsebinah ter ob tem prostovoljce informirate tudi o specifikah prostovoljstva v vaši organizaciji.

 

 

UVODNA USPOSABLJANJA ZA PROSTOVOLJCE/KE

Uvodna usposabljana za prostovoljce/ke se izvajajo po različnih krajih po Sloveniji. Namenjena so vsem, ki se pripravljajo na začetek prostovoljskega dela, in tudi tistim, ki so že aktivni prostovoljci/ke. Poteka interaktivno, vsi udeleženci/ke so vabljeni k raziskovanju posameznih tem v prostovoljstvu in izmenjavi lastnih izkušenj. Trenutno sta poleg terminov v Ljubljani razpisana še termina za uvodno usposabljanje v Kopru in Mariboru.

Termini usposabljanj:

-          Ljubljana, 9. in 10. 9. 2023

-          Koper, 21. 9. 2023

-          Ljubljana, 14. in 15. 10. 2023

-          Maribor, 20. in 21. 10. 2023

-          Ljubljana, 18. in 19. 11. 2023

-          Ljubljana, 9. in 10. 12. 2023

 

Za več informacij in vaša vprašanja se obrnite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in na telefonsko številko 01 433 40 24.

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice