Naša Facebook stran
Potekel

 

Vlada Republike Slovenije je s spletno anketo »Kaj vam je pomembno pri volitvah?« začela posvetovanja z državljani o spremembi volilnega sistema.

 

Za spremembo je ključno doseganje širokega konsenza, zato je vlada k posredovanju predlogov pozvala civilno družbo ter politične stranke. Začeli so tudi s široko javno razpravo in drugimi aktivnosti, v katere se poleg politike, stroke in civilne družbe lahko vključi tudi najširša splošna javnost.

 

V sodelovanju z Mašo Kociper, državno sekretarko za odnose z Državnim zborom v Kabinetu predsednika vlade ter s pomočjo Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za digitalno preobrazbo so konec maja objavili spletni vprašalnik. Spletni vprašalnik nudi priložnost, da ovrednotimo obstoječi volilni sistem in se opredelimo do sprememb ali predlagamo svoje. Je anonimen in bo do 31. avgusta 2023 dostopen na povezavi: https://gov-ankete.si/posvet-volitve.

 

Več informacij o projektu spletnega posvetovanja je dostopnih na spleteni strani: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/spletno-posvetovanje-kaj-vam-je-pomembno-pri-volitvah/.

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice