Naša Facebook stran
Potekel

Na Centru za podjetništvo in turizem Krško se kot organizatorji prireditev Festival piva Krško, Družinski piknik v parku in Ulični festival okusi Posavja že vrsto let prizadevajo zmanjšati prisotnost plastike na prireditvah. So tudi podpisnik zaveze MANJ plastike, VEČ trajnosti. Še več, obiskovalce namreč pozivajo, da na prireditev celo prinesejo kozarec oz. skodelico s sabo.

 

Zato vabljeni vsi organizatorji prireditev v mestni občini Krško, da se udeležite predavanja in delavnice Prireditve brez odpadkov, ki bo v torek, 7. marca 2023, ob 16. uri v dvorani A Mestne občine Krško.

 

Predavanje in delavnico bo izvedla Ana Golja iz Društva Ekologi brez meja. Skozi predavanje si boste odgovorili na vprašanja:

  • Kako dobro poznamo lastno prireditev?
  • Ali vemo kaj je to Zero Waste?
  • Odpadki, ki jih ustvarimo na prireditvi?

Na delavnici boste razmišljali o pozitivnih spremembah, ki jih lahko uvedete kot organizatorji prireditev in si odgovorili na vprašanje, kakšne prireditve in turizem si želite, kaj lahko sami naredite, spoznali možnosti in postopke za dodelitev Zero Waste naziva ter spoznali pozitivne primere iz Slovenije, ki že nosijo naziv Zero Waste prireditev, hotel, občina,…

 

V sklopu dogodka bo izveden tudi podpis Zelene zaveze Slovenskega turizma, katero bo podpisal župan Mestne občine Krško, Janez Kerin.

Direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kristina Ogorevc Račič, pa bo podpisala zavezo Prireditev z manj odpadki.

 

Več informacij in prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Prijave zbiramo do ponedeljka, 6.3.2023.

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice