Naša Facebook stran

V četrtek 10.11.2022 smo v Zavodu Dobra družba z dogodkom Moja občina, moja regija – nam gre lahko še bolje? izvedli že drugo šolo za župane, kjer smo se pogovarjali o pomenu zgodnjega vključevanja javnosti pri oblikovanju občinskih strategij in posledično ukrepov. Na srečanju so bili prisotni predstavniki in predstavnice nevladnih organizacij, kandidati in kandidatke za občinske oz. mestne svetnike in svetnice ter kandidat za župana in kandidatka za županjo

 

Najprej nam je podžupanja MO Novo mesto, Sara Tomšič, predstavila dobro prakso procesa oblikovanja občinske strategije, sledil je moderiran pogovor po skupinah.

 

Zbrani so zaključili, da pravočasno vključevanje javnosti lahko pripomore k hitrejšemu zaključevanju skupnih projektov, krepi zaupanje, spodbuja razmišljanje izven ustaljenih okvirjev, cilji so lažje dosegljivi, krepi se zavedanje, da občinska uprava  deluje vključujoče in izvršuje naloge, ki so v skupno dobro.

 

Udeleženci in udeleženke so pohvalili tovrstna srečanja, ki jih bomo v Zavodu Dobra družba ponovili tudi čez slabo leto z že izvoljenimi župani oz. županjami in svetniki ter svetnicami.

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice