Naša Facebook stran
Potekel

Z inštituta Danes je nov dan in iz Centra za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji Oštro soustvarjajo platformo Obljuba dela dolg. Tam spremljajo politične obljube in pripravljajo analize o njihovem izpolnjevanju. V preteklem mandatu so sledili stanju 51 obljub iz koalicijske pogodbe, sproti pripravljali posodobitve, ob koncu mandata pa opravili celostno analizo rezultatov.

Trenutno se pripravljajo na spremljanje zavez aktualne vlade, pri tem pa se želijo glede njihovega izbora posvetovati s civilno družbo in zainteresirano javnostjo. Število obljub iz koalicijske pogodbe je namreč preveliko, da bi sledili vsem, zato se bodo osredotočili na tiste, ki jih boste nevladne organizacije, socialni partnerji, civilne iniciative ter bralke in bralci označili kot najpomembnejše.

 

Spletni vprašalnik izpolnite do 19. avgusta, na podlagi odgovorov pa bodo v inštitutu Danes je nov dan pripravili končni izbor zavez, ki jim bodo aktivno sledili in jih analizirali.

 

Več informacij o platformi Obljuba dela dolg ter metodologiji, ki jo uporabljajo pri delu, najdete na njihovem spletnem mestu.

 

 

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice