Naša Facebook stran
Potekel

Ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vaše organizacije?

 

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza in načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

 

Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec stičišča Boreo in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Kot dolgoletnemu občinskemu svetniku v Občini Postojna mu je področje občinskih proračunov res dobro poznano.

 

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 30. 5. 2022 ob 17.00 uri preko ZOOM-a.

 

Prijava na dogodek je obvezna! Prijavite se na tej povezavi.

 

Delavnica se izvaja v sklopu mreže regionalnih stičišč ZaNVO, katere del smo tudi Zavod Dobra družba.

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice