Naša Facebook stran
Potekel

23. NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva tudi v letu 2022 organizira Nacionalni teden prostovoljstva, ki bo letos potekal med 23. in 29. majem. Teden je namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V ta namen bodo potekali po Sloveniji različni dogodki.

 

- SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA

Kdo so Junaki našega časa? Katere občine so Prostovoljstvu prijazne občine? Kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi? Kdo je prejemnica naziva naj mentorica in kdo prejemnik naziva naj mentor prostovoljcev? Katera je najboljša prostovoljska zgodba? Vse to bomo izvedeli 24. maja 2022 v okviru Slovesnega dne prostovoljstva, ki bo ob 10. uri potekal v Domu kulture Kamnik.

 

- VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA

Po dveh letih omejitev druženja vas Slovenska filantropija ponovno vabi, da se jim pridružite v centru Ljubljane, kjer bodo organizirali osrednji dogodek, Veseli dan prostovoljstva. Potekal bo v četrtek, 26. maja, med 13. in 17. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.

 

Izpolnite spletno prijavnico, rok prijave je 12. maj 2022.

 

- AKTIVNOSTI V VAŠI OBČINI/MESTU/KRAJU

Vabijo vas, da v svojih krajih Nacionalni teden prostovoljstva obeležite s prireditvijo, predstavitvijo prostovoljskih organizacij, okroglo mizo ali kakšnim drugim dogodkom. Na Slovenski filantropiji vam lahko nudijo vsebinsko pomoč in promocijo dogodka. Časopisa s prostovoljskimi zgodbami, ki je bil nadomestilo za druženje prostovoljcev v času omejitev, letos ne bo.

Spletno prijavo izpolnite do 12. maja 2022.

 

Več o vseh dogodkih si lahko preberete na njihovi spletni strani.

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice