Naša Facebook stran
Potekel

Za predstavnike nevladnih organizacij, ki ste odgovorni za vodenje organov (občnih zborov, skupščin, nadzornih odborov, disciplinskih komisij, ipd.) organizira LRF za Pomurje, ki je del Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij zaNVO, brezplačno spletno delavnico, kjer boste izvedeli vse o pravilni izvedbi občnih zborov ter drugih sej organov na daljavo. Kakšna pravila veljajo sedaj, ko ni več razglašena epidemija oz. kako pravilno urediti in pripraviti dokumentacijo (statute, vabila), da bo vse tako kot mora biti. Prav tako vas vabimo, da ob prijavi pošljete vaša vprašanja in dileme, s katerimi se srečujete.

 

Vsebina delavnice:

  • Kako veljavno izpeljati zbor članov na daljavo?
  • Kaj je potrebno paziti pri organizaciji in izvedbi, katera pravila upoštevati?
  • Kaj vse naj mora vsebovati vabilo?
  • Kako zagotoviti razpravo in glasovanje?
  • Ali lahko še vedno izvedemo sestanke organov društev in občne zbore članov na daljavo, tudi če tega naš temeljni akt (statut) ne ureja?
  • Kako urediti možnost zbora članov in sestanke organov na daljavo?
  • Kako je sedaj s podaljševanjem mandatov zastopnikom?
  • Kaj smo se naučili v preteklem letu?  Katere posebnosti naj bodo še urejene v temeljnih aktih za lažje upravljanje društva?
  • DODATEK: Predstavitev različnih načinov glasovanja, vključno s predstavitvijo programa za tajno glasovanja Helios Voting

Termin:

Sreda, 9.3.2022, od 16.00 do 18.00

 

Izvajalka:

Delavnico bo vodila Petra Cilenšek, vodja pravne službe Centru nevladnih organizacij Slovenije in strokovnjakinja za zakonodajo ki se tiče nevladnega sektorja. Petra Cilenšek je v preteklih dveh letih vodila vse pomembne delavnice in pravne posvetovalnice o protikoronskih zakonih in ukrepih, relevantnih za nevladne organizacije.

Program za glasovanje Helios Voting bodo predstavili kolegi iz Stičišča Središče.

 

Prijava:

Usposabljane je brezplačno za predstavnike nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) iz celotne Slovenije in bo potekalo preko zooma. Povezavo preko katere boste dostopali do dogodka na spletu boste prijavljeni prejeli na vaš e-naslov dan pred dogodkom. Število mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo tukaj.

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice