Naša Facebook stran

Razstava z imenom »Kaj so nevladne organizacije?« je v obliki stripa in se seli po občinah širom Slovenije. Je plod sodelovanja med CNVOS in Mirovnim inštitutom.


Strip na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite. Država nevladne organizacije pokliče na pomoč, kadar sama ne zmore opraviti vsega dela, potrebnega za dostojanstveno in kakovostno življenje svojih prebivalk in prebivalcev. Ker opravljajo tako pomembne naloge, jih pogosto zamenjujemo za državne organe.


Avtor stripa, Ciril Horjak – dr. Horowitz, akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. Od leta 2006 je karikaturist in ilustrator časopisa Večer, njegove družbeno angažirane ilustracije pa so objavili tudi v uglednih tujih časopisih, kot so The Guardian, Le Monde, Die Zeit in The Chicago Tribune. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2017 in priznanje Muzeja novejše zgodovine za strip "Življenje v času koronavirusa".


Septembra 2021 smo jo Zavod Dobra Družba pripeljali v Posavje, razstavljena je bila na Senovem (september), v Brežicah (oktober) in v Sevnici (november), od 14. januarja do konca februarja 2022 pa si jo je moč ogledati tudi v Bistrici ob Sotli v njihovi prenovljeni knjižnici.
Otvoritev razstave je bila v petek, 21. 1. 2021, spodaj si lahko pogledate nekaj utrinkov.


Lepo vabljeni na ogled v živo ob sredah od 10.00 do 16.00 in ob petkih od 13.00 do 18.00, hkrati pa si lahko izposodite v knjižnici še kakšno knjigo.

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice