Naša Facebook stran
Potekel

Plan B za Slovenijo – mreža nevladnih organizacij za trajnostni razvoj in Mreža za prostor, vsebinski mreži nevladnih organizacij s področij okolja in prostora vabita, da se pridružite na posvetu Od 55 do 1,5 Ali so predlagane podnebne in energetske politike EU za doseganje podnebnih ciljev 2030 zadostne in družbeno pravične?, ki bo potekal 14. oktobra med 10. in 14. uro v M Hotelu Ljubljana na Derčevi 4 v Ljubljani.

 

Na posvetu bodo izpostavili nujnost ukrepanja za izhod iz podnebne krize in povezali različne deležnike v razmisleku o glavnih elementih predlagane zakonodaje v svežnju, imenovanem »Pripravljeni na 55«. Razpravljali bodo o možnih in potrebnih rešitvah ter priložnostih, ki jih ta sveženj ponuja. Ali so predlagani ukrepi zadostni za doseganje okrepljenega podnebnega cilja EU in ali lahko z njimi omejimo globalno segrevanje na 1,5 °C glede na predindustrijsko dobo, kot smo se zavezali s Pariškim sporazumom? Ali predlagani sveženj vodi v družbeno neenakost in plačevanje stroškov posameznikov, medtem ko potrebnih sprememb v industriji ne bo? Kakšno vlogo ima pri tem Slovenija in kakšno zakonodajo potrebujemo?

 

Več o posvetu si lahko preberete tukaj.

Dogodek bo potekal v živo, zato je število mest omejeno. Prijava na dogodek je obvezna, opravite pa jo lahko s klikom na povezavo.

 

Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice