Naša Facebook stran
Potekel
Kot smo že poročali, so nevladne organizacije po novem upravičene do donacij v višini 1 % odmerjene dohodnine, ne več 0,5 %. Gre za ukrep, ki ga je določil Zakon o interventnih ukrepih #PKP7, veljal pa bo trajno.
 
Izberete lahko največ deset organizacij, ki jim želite nameniti del dohodnine, pri čemer seštevek vseh ne sme presegati 1 % dohodnine.
To lahko storite še do 31.maja 2021
 

Vlogo za Namenitev dela dohodnine za donacije lahko oddate:

 

1. Elektronsko prek portala eDavki. Na portalu je treba poiskati vlogo Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don). V vlogi je treba vpisati naziv organizacije, njeno davčno številko in višino odstotka, ki ga namenjate (0,1, %, 0,2 % … 1%). Če boste izbrali organizacijo, ki je ni na veljavnem seznamu, vam bo program oddajo vloge zavrnil.

 

2. Po pošti ali osebno v nabiralnik na krajevno pristojnem Finančnem uradu, kjer je davčni zavezanec vpisan v davčni register. V tem primeru mora biti vloga lastnoročno podpisana.

 

3.  Ker še vedno velja Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah, lahko davčni zavezanci vlogo (do 10. junija 2021) oddajo tudi  po navadni elektronski pošti na krajevno pristojni Finančni urad, kjer je davčni zavezanec vpisan v davčni register. Tudi v tem primeru mora biti vloga lastnoročno podpisana.

 

 

Seznam upravičencev do donacij za leto 2020

Dopolnjen seznam upravičencev do donacij za leto 2020

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice