Naša Facebook stran
Potekel

Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo in državami članicami EU organizira prvi panevropski hackathon, ki bo naslavljal teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19. Hackathon bo povezal evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope.
Izvedbeni partnerji za Slovenijo so: Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Tehnološki park Ljubljana in partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema.

 

Panevropski hackathon bo potekal med 24. in 26. aprilom 2020 in bo združil preko 60.000 udeležencev iz celotne Evrope. Jebeden izmed mehanizmov skupnega odziva EU na izzive, ki jih je razkrila pandemija COVID-19.
Več informacij (v angleškem jeziku) je na voljo na posebni spletni strani EUvsVirus in preko spletnih družbenih omrežij. 

V okviru priprav na hackathon je organizacijska skupina na ravni EU identificirala 6 ključnih izzivov, h katerim je mogoče prispevati, in sicer:
- Zdravje in življenje,
- Neprekinjeno poslovanje,
- Družbena in politična kohezivnost,
- Delo in učenje na daljavo,
- Digitalne finance in
- Drugo.

 

Kako sodelovati in kako prispevati?

1. Posamezniki in skupine
Hackathona se lahko udeležijo posamezniki in/ali skupine, ki se odločijo nasloviti enega od naštetih 6 skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU.
Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU. 

 

2. Institucije in organizacije
K sodelovanju pri hackathonu so vabljeni tudi: zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-ji, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujejo lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.


Več informacij in statistiko prijav Slovenije si oglejte na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/eu-vs-virus-hekaton/

 

Vabljeni, da se dogodku pridružite v čim večjem številu!

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/244194003442701/
LinkedIn dogodek: https://www.linkedin.com/events/6656179362016174080/

 

 

Vir: MJU

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice