Naša Facebook stran

Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas sta začeli z zbiranjem lokalnih prostovoljcev za pomoč najbolj ranljivim (starejšim, kronično bolnim ipd.).

 

Ker je pomembno, da so akcije kordinirane, da kdo ne ostane brez pomoči oziroma da je bo na terenu dovolj pomoči za vse, pozivajo nevladne organizacije, da aktivirajo svoje člane in prostovoljce.

 

Angažma je možen na dva načina:

- z neposredno prijavo za prostovoljca v spletni bazi, ki sta ju RKS in Slovenska karitas posebej ustvarili: povezava do prijavnega obrazca RKS, povezava do prijavnega obrazca Slovenske karitas;
- da se kot organizacija povežete z lokalno izpostavo Rdečega križa ali Karitas in se dogovorite, kako lahko pomagate.

 

Alternativno se lahko obrnete tudi na občinski štab Civilne zaščite.

 

V Sloveniji je 27.000 nevladnih organizacij z več kot pol milijona prostovoljcev. Temeljimo na solidarnosti, podpori in vključevanju. Vedno pomagamo. Dajmo tudi tokrat!

 

Pri aktiviranju pa prosim ne pozabite, da se iščejo mlajši in zdravi prostovoljci in da je treba upoštevati vsa pravila NIJZ (umivanje rok, primerna razdalja…).

 

Prav tako priporočamo, da svoje članstvo obvestite, da če potrebujejo tovrstno pomoč, naj se obrnejo na lokalni Rdeči križ ali Karitas.

V solidarnosti je moč!

 

Vir: CNVOS

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice