Naša Facebook stran
Potekel

 

Ker v Zavodu Dobra družba vemo, da se vam pri delu in branju javnih razpisov dostikrat izriše velik vprašaj nad glavo: Kaj je kazalnik? Učinek? Rezultat? Tudi nam se, predvsem pri zagovorniških aktivnostih. Tudi mi se pogosto ne znamo natančno odločiti: je to zdaj učinek ali rezultat?

 

Zato smo za vas (in nas) pripravili delavnico Definiranje in merjenje (družbenega) učinka.  

 

Ugotovili smo, da je najbolje, da si razčistimo vse pojme, od katerih so odvisne naše prijave na projekte, strategije naših organizacij pa tudi družbeni učinek v okolju.
Na tej delavnici bomo razčistili in definirali izraze: učinek, namen, cilj, kazalnik, rezultat, vir podatkov in projekt.
Posebej pa se bomo posvetili pojmu družben učinek. Ogledali si bomo, v čem se razlikuje od rezultata, se naučili, kako ga opredeliti, meriti ter kako razpisne komisije prepričati, da bodo naši projekti resnično pustili sled v okolju.

 

Delavnico bo vodil Matej Cepin, ki je tudi soavtor priročnika Učinek+: načrtovanje učinkov v projektih mobilnosti.

 

Delavnica je namenjena nevladnim organizacijam iz Posavja. Potekala bo v sredo, 8.4.2020, od 11.00 - 15.00 v Krškem, v prostorih Zveze prijateljev mladine Krško, CKŽ 57. Prijave na delavnico so obvezne, najkasneje do 3.4.2020.

 

Prijava na delavnico: Prijavnica

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice