Naša Facebook stran

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Pa smo jo! Prvo šolo za župane v Posavju je z uspehom zelo uspešno izdelalo trinajst učenk in učencev.

V Zavodu Dobra družba smo zelo zadovoljni z odzivi iz naših lokalnih skupnosti na to akcijo. Tokrat smo jo organizirali prvič, vendar večina vidi v tem priložnost za sodelovanje ne samo v tem predvolilnem času, ampak tudi po volitvah.

Z nami so bile predstavnice Ozare Brežice, Zavoda Emma, Društva gluhih in naglušnih Posavja, predstavnik Koronarnega kluba Brežice, predstavnici javnih zavodov ZPTM Brežice in KŠTM Sevnica ter kandidati za župane in občinski svet na novembrskih volitvah: Franjo Debelak, Srečko Ocvirk, Aljoša Rovan, Matija Kolarič, Božidar Resnik in Katja Čanžar.

Od pouka samega bi radi izpostavili participativni proračun, ki je tudi požel največ zanimanja pa tudi vprašanj. Pri tem gre za del proračuna, ki je razporejen tako, da pri porabi tega deleža sodelujemo in odločamo prebivalke in prebivalci občine. S predlogi in glasovanjem določimo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako bomo s tem prispevali k izboljšanju kakovosti življenja v naši občini.

Najboljša posledica takšnega vključevanja svojih ljudi pa je, da se občani počutijo vključene, postanejo bolj aktivni in motivirani ter sodelujejo pri vzpostavi novih, še boljših vsebin in javnih storitev. In to je tudi ena od možnih rešitev enega najmočnejših izzivov v Posavju, saj smo v vseh občinah slišali, da smo ljudje postali apatični, odtujeni in da se zelo težko pride do nas.

 

Več o Šoli za župane na https://www.sola-za-zupane.si/.

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Zavod Dobra družba
Cesta prvih borcev 22, 8250 Brežice