Naša Facebook stran

Razstava v obliki stripa se seli po občinah širom Slovenije, v jesenskih mesecih pa smo jo v Zavodu Dobra družba povabili v Posavje.

Je plod sodelovanja med CNVOS in Mirovnim inštitutom. 

 

Strip na privlačen in preprost način, razumljiv vsem generacijam, prikazuje in informira, kako nas nevladne organizacije spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite. Država nevladne organizacije pokliče na pomoč, kadar sama ne zmore opraviti vsega dela, potrebnega za dostojanstveno in kakovostno življenje svojih prebivalk in prebivalcev. Ker opravljajo tako pomembne naloge, jih pogosto zamenjujemo za državne organe.

 

Avtor stripa je Ciril Horjak – dr. Horowitz, akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. Od leta 2006 je karikaturist in ilustrator časopisa Večer, njegove družbeno angažirane ilustracije pa so objavili tudi v uglednih tujih časopisih, kot so The Guardian, Le Monde, Die Zeit in The Chicago Tribune. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2017 in priznanje Muzeja novejše zgodovine za strip "Življenje v času koronavirusa".

 

Otvoritev razstave bo v soboto, 4.9.2021 ob 9h v Kulturnem domu Senovo. Na ogled bo vsako soboto do konca meseca v sklopu tržnice.

 

Oktobra bodo razstavo gostile Brežice, novembra Sevnica.

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice