Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju urejanja prostora in graditve objektov v letu 2018

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju urejanja prostora in graditve objektov, oziroma sofinanciranje splošnih in strokovnih izobraževalno-ozaveščevalnih projektov promocije na področjih prostorskega, urbanističnega in krajinskega načrtovanja in oblikovanja, načrtovanja, urejanja in razvoja mest in naselij ter arhitekture in graditve.

 

Razpis je vsebinsko razdeljen na dva sklopa:

- Sklop A:
Sofinanciranje projektov promocije in ozaveščanja na področju trajnostnega prostorskega razvoja, prostorskega načrtovanja in urejanja prostora, graditve, zemljiške in stanovanjske politike.
Razpis v okviru sklopa A je namenjen sofinanciranju naslednjih aktivnosti: priprava in izvedba dogodkov kot so razstave, simpoziji, konference, okrogle mize, posveti, delavnice, izobraževanja in druge inovativne aktivnosti.


- Sklop B:
Sofinanciranje projektov za otroke in mladostnike v Mesecu prostora 2018 (1.—31. oktober 2018) — vzgoja in izobraževanje mladih o prostoru in arhitekturi.
Razpis v okviru sklopa B je namenjen organizaciji izvedbe izobraževalnih in ozaveščevalnih aktivnosti za otroke in mlade v Mesecu prostora 2018. Zahtevane aktivnosti razpisa so izobraževanje, učenje in ozaveščanje otrok in mladih o pomenu prostora kot skupni vrednoti in trajnostnem ravnanju s prostorom, o vsebinah na področju prostorskega, urbanističnega in krajnskega načrtovanja in oblikovanja ter arhitekture in graditve s pristopi, ki ustrezajo starosti populacije, katerim so aktivnosti namenjene.

 

Ciljne skupine, katerim so projekti namenjeni:
Sklop A: širša javnost, otroci in mladi, strokovna javnost.
Sklop B: otroci in mladi (osnovna in srednja šola).

 

Upravičeni prijavitelji:
- za sklop A se lahko prijavijo društva, zavodi, ustanove, zbornice, ki delujejo na območju Republike Slovenije, ki so ustanovljeni in delujejo na področjih iz 3. in 4. točke tega razpisa;
- za sklop B se lahko prijavijo društva in zavodi, ki delujejo na območju Republike Slovenije, ki so ustanovljeni in delujejo na področjih iz 3. in 4. točke tega razpisa.

 

Rok prijave: 12.2.2018

 

Stran razpisa:  razpis

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice